Przepis – Spaghetti Carbonara

Przepis – Spaghetti Carbonara

12 maja 2020 0 przez Dino19833

Składniki:

  • 40 dag makaronu typu spaghetti
  • 6 plastrów wędzonego boczku
  • 2 średnie cebule
  • 1 jajko
  • opakowanie śmietany
  • 5 dkg startego parmezanu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  • Dosyć drobno pokrojony boczek wrzucić na patelnię, dodać do niego drobno posiekaną cebulę i usmażyć.
  • Wszystko przełożyć do rondelka, zalać śmietaną wymieszaną z serem, doprawić do smaku pieprzem (najlepiej obficie) i solą, a potem gotować.
  • Gdy sos zacznie wrzeć, dodać rozbite widelcem jajko. Odczekać, aż sos się lekko zetnie.
  • Ugotowany makaron połączyć z sosem i wymieszać.